Husk meg
Brukernavn
Passord

Historikk » Innledning

Innledning

Det startet som en liten idé blant visjonære menn og har endt opp som et av de rikeste kapitlene i norsk klubbfotball. Dette er historien om Fredrikstad Fotballklubb.

Historien til en fotballklubb kan aldri skrives ferdig. Vi har valgt å legge vekt på FFKs sportslige utvikling fra enkel lek på løkka til dagens moderne toppklubb. Fokuset er først og fremst på spillere, trenere og resultater, men vi har også tatt med andre elementer og utenomsportslige faktorer der dette har vært naturlig.

Klubbens første hundre år er behørig dokumentert i jubileumsbøkene ”FFK i 75 år” av Birger Madsen og ”Fredrikstadgutter våre veier – FFK gjennom 100 år” av Odd Ellingsen, Egil Sankey Hansen, Fritz P. Karlsen, Sten W. Karlsen, Svenn Poppe og Sveinung Svanberg. Vi har derfor valgt å legge ekstra vekt på årene fra 2003 til i dag da de, så vidt vi vet, ikke tidligere er dokumentert på samme måte.

I tillegg til de to nevnte bøkene har vi hatt stort utbytte av boken ”Takk, gamle venn!” av Jens O. Simensen, boken om den gamle Stadion på Holmen. Videre har vi funnet mye informasjon i Fredriksstad Blads og Demokratens nettarkiv. Enkelte historier er også hentet fra Svenn Poppes ”Vælva du, Leif?” og tidligere Plankehaugen-leder Jon Syversens tre bøker ”Reisen til Tippeligaen”, ”Opp fra nedrykksumpa” og ”Gjennom kamp til seier”. Enkelte historier fra 90-tallet er hentet fra Are Byes "Ti år i ørkenen". Men den største hjelpen har muligens vært de mange trådene på dette forumet. Det er en fantastisk mengde FFK-kunnskap dere forumbrukere sitter på. Vi ønsker derfor å rette en stor takk til alle brukere av ffksupporter.net for at dere på hver deres måte er med på å skrive en liten del av FFKs historie.

Vi har så godt det lar seg gjøre kryssjekket alle opplysninger. Uansett vil det nok forekomme faktafeil. Det kan også være at vi har stavet navn feil eller blandet kamper. Er det noe dere mener er uriktig eller bør endres er det bare å gi oss beskjed.

FFKs historie vil bli løpende oppdatert.

God fornøyelse.

Av: Martin Henriksen.

Publisert 23. mai 2008 kl 14:00.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340