Husk meg
Brukernavn
Passord

ffksupporter.net » Forumreglement

Forumreglement

Velkommen til ffksupporter.nets diskusjonsforum!

For å gjøre din og andres tid her så behagelig så mulig, ber vi deg forholde deg til og akseptere reglene som følger her.

Vårt mål er å legge til rette for bred debatt rundt en rekke temaer og da spesielt Fredrikstad Fotballklubb. Vi ønsker oss friske meningsutvekslinger og standpunkt. Det skal være stor takhøyde på disse sidene, men for at debattene skal bli interessante og utbytterike for alle våre brukere, er det visse regler som må følges. Reglene er minimumskrav. Vi anmoder at du for øvrig bruker sunn fornuft og er omtenksom overfor de andre debattantene.

I motsetning til andre åpne forum, så kan ffksupporter.net oppfattes som sterkt moderert. Vi ønsker så høy kvalitet som mulig på det som postes her, derfor forbeholder vi oss retten til å slette alle poster som strider med våre retningslinjer.

Alle fora forventer en viss oppførsel fra brukerne. Det kan være lurt å bruke litt tid på å bli kjent med ffksupporter.net før du faktisk poster her.

ffksupporter.nets diskusjonsforum godkjennes ikke på forhånd, men moderatorer vil følge debattene underveis etter beste evne. ffksupporter.net forbeholder seg retten til, på et hvilket som helst tidspunkt, å redigere eller slette innlegg vi mener er i strid med våre retningslinjer.

I alvorlige tilfeller forbeholder ffksupporter.net seg retten til, uten forvarsel, å nekte brukere vi mener ikke overholder reglene adgang til å poste nye innlegg i diskusjonsforumene. Utestengte debattanter som gjentatte ganger registrerer seg med nye brukernavn og gjentar regelbrudd, kan bli utestengt på nytt uten videre varsel.

Normalt vil seriøse regelbrudd medføre en advarsel. Etter tre advarsler mister du muligheten til å poste på forumet.

Du er gjest på vår dyrebare båndbredde, så oppfør deg deretter.

Vi takker for oppmerksomheten.

1 - Tenk, trykk, korrekturles, post!

1.1 - Skriv en ordentlig tittel på tråden din

På denne måten kan man allerede før man har lest innlegget vite hva den omhandler, og man kan skille dem fra hverandre. Etter gjentatte brudd, vil tråden slettes.

Dårlige titler:

"Sjekk dette!!!", "FFK", "Hva med han her??", "Hav torr dre om dttee?"

Gode titler:

"Pierre Gallo (31) skal prøvespille for Fredrikstad", "Morgan Andersen blir ny Administrerende Direktør i FFK", "fredrikstadfk.no lanserer webtv".

1.2 - Husk å ha med tilstrekkelig informasjon i innlegget

I nye tråder skal trådens formål/problemstilling beskrives tydelig. Oppdaterte lenker og vesentlig informasjon skal alltid stå i første innlegg. Legges dette inn senere, skal det redigeres inn også i første innlegg. Bruk tid på å formulere innlegget ditt, så vil også medlemmene bruke tid på å komme med sine synspunkter.

1.3 - Finn riktig kategori

Alle nye tråder skal plasseres i riktig kategori. Er du i tvil, sjekk kategoribeskrivelsene. Skulle tråden likevel havne feil, vil moderatorene flytte den. Er det ingen tegn til at du har gjort et forsøk på riktig plassering, slettes tråden.

Eksempel:

Innlegg i kategorien "Fredrikstad FK": "Aalesund er interessert i Haltur Trebeinsson". Dette innlegget skulle ha vært postet i kategorien "Fotball - Generelt".

1.4 - Tegnsetting, smilies og SMS-språk

Tegnsetting, bruk av store bokstaver og språk skal være innenfor rimelighetens grenser. Det som er kult i fjortisgjengen, er ikke fullt så kult i et webforum med medlemmer i alle aldre. Mer enn 2 utropstegn, spørsmålstegn og lignende etter hverandre, mer enn 5 smilefjes i et innlegg, bruk av mye store bokstaver uten grunn, samt bruk av SMS-språk/utstrakt bruk av forkortelser fører til at tråden slettes.

Eksempel:

"plz", "klemz", "JEG TRENGER HJELP NÅ!!!!!!!!", "??????!", "lol", "d r qlt lissm".

1.5 - Off-topic

Off-topic hører ingen steder hjemme. Les tråden først, deretter alle gitte svar før du eventuelt poster eget svar. Innlegg som ikke følger trådens linje slettes.

1.6 - Dobbelposting

Dobbelposting skal ikke forekomme, verken som doble innlegg eller doble tråder. En tråd skal aldri postes i flere underforum. Når du skriver et svar i en tråd, og det er du som har postet siste innlegg i tråden, så er det stor sannsynlighet for at du ikke har bruk for å poste en gang til. Rediger heller forrige innlegg. Unntak er hvis det er vesentlige tilleggsopplysninger, og tråden ikke lengre er aktiv.

1.7 - Bumping

Bumping (dra opp en inaktiv tråd, uten at det er lagt til nye opplysninger) blir sett på som masing. Det tillates kun en bump per tråd, og det må ha gått minst 3 dager uten svar. Opprettelse av ny tråd med samme innhold, regnes som dobbelposting og vil bli slettet. Se også 1.6 - Dobbelposting.

1.8 - Begrunnelser og forklaringer

Ethvert innlegg som skrives skal ha en mening for leseren, så "han suger", "fint!" og tilsvarende innlegg uten videre forklaring vil føre til at innlegget slettes. Alle innlegg som gir uttrykk for at posteren ikke har brukt noe tid på å forberede og skrive svaret blir slettet.

1.9 - Se an situasjonen

Et innlegg forsvinner ikke av seg selv! Når moderatorene finner et brudd på lovverket, kan det ta litt tid før du mottar en PM om at innlegget er slettet. Lag derfor ikke et nytt innlegg umiddelbart etter du har oppdaget at den forrige er fjernet.

1.10 - Korrekturlesing

Korrekturles innlegget ditt før du poster. Spesielt om du har skrivevansker. Er innlegget leselig? Har du husket komma og punktum? Eller avsnitt i lange innlegg? Er mellomrommene på riktig sted? Selv personer med skrivevansker kan luke bort skrivefeil ved å bruke litt ekstra tid på innlegget. Skrivevansker er nemlig ingen unnskyldning for generelle taste-, vane- og skrivefeil. Vi har forståelse for at medlemmer kan ha skrivevansker, og skrivefeil skal ikke kommenteres i trådene. Er innlegget uforståelig, send heller en PM.

1.11 - Søk før du spør

ffksupporter.net er et diskusjonsforum. Ikke ditt personlige oppslagsverk eller manuelle søkemotor. Søk før du spør. Finner du ikke noe, skriv hva du har søkt på, så tipser nok medlemmene deg om hva du heller kan søke på. Husk også å sjekke trådene som er klistret øverst i mange av kategoriene.

Eksempel:

"Hvor mange tilskuere tar Fredrikstad stadion?", "Hva er prisen på sesongkort?", "Når tok FFK sitt siste seriemesterskap?".

1.12 - Trådkapring er ikke lov

Kapring av andres tråder er ikke tillatt. Lurer du på noe du ikke finner svar på, starter du din egen tråd.

Eksempel:

"Ikke for å kapre tråden din, men jeg lurer på hva ...", "Jeg vet dette er off-topic, men...".

1.13 - Søppelinnlegg

Søppeltråder/-innlegg, d.v.s. innlegg som ikke er til noen som helst interesse for noen andre enn deg selv, og som kun er til irritasjon for andre, blir slettet. Søppelinnlegg skal ikke besvares, men rapporteres.

Eksempel:

"kult", "Jeg går og legger meg nå", "I morgen skal jeg kjøpe is".

2 - Folkeskikk

2.1 - Oppfør deg!

Her på forumet forventes det at du oppfører deg skikkelig og holder en saklig tone i dine innlegg. Selv om du får lov til alt hjemme, gjelder dette ikke her. Barnslig oppførsel tolereres ikke enten du er 40 eller 12. Diskuter sak, ikke person!

2.2 - Respekter andres alder

Husk at det sitter mennesker i den andre enden, mange av dem barn. Sjekk alder før du skriver, og formuler deg deretter. Dette gjelder også andre veien.

2.3 - Personangrep, sjikane og banning

ffkupporter.net tillater ikke innlegg som er trakasserende, bevisst sprer usannheter eller som på annen måte vil oppfattes som upassende. Du skal vise respekt for menneskers egenart og identitet, privatliv, rase, nasjonalitet og livssyn. Debatten blir bedre uten nedsettende kommentarer om andre. Dette gjelder også angrep/sjikane mot firmaer og "offentlige" nettsteder (f.eks. Dagbladet og VG). Synsinger og rykter skal ikke fremstilles som fakta.

2.4 - Rapporter brudd på retningslinjer

Kommentarer på andres væremåte, innlegg eller poster tolereres ikke. Brudd på retningslinjene skal rapporteres i "Rapport"-funksjonen, ikke i trådene. Husk begrunnelse, evt. tips til ny kategori, om det er en tråd som skal flyttes.

2.5 - Vær et godt forbilde

Husk å gå foran med et godt eksempel. Starter noen å lage dårlig stemning, tar det ikke lang tid før flere henger seg på bølgen.

2.6 - Støtende og ulovlig materiale

Norsk lov gjelder her også. Du kan ikke skrive, laste opp, linke til eller på annen måte publisere noe som kan medføre straffeansvar, er ærekrenkende, rasistisk, truende, obskønt, pornografisk eller på annen måte er i strid med norsk lov.

2.7 - Opphavsrettigheter

Du forplikter deg til å følge norske opphavsrettsregler. Du kan ikke kopiere artikler som er publisert i andre medier. Du kan imidlertid sitere korte utdrag, men da med tydelig referanse til hvor artikkelen har vært publisert og hvem som har skrevet den.

2.8 - Piratvirksomhet

Alle innlegg som informerer om eller kan lede til piratvirksomhet slettes. Programvare og/eller nettsteder som har med dette å gjøre skal ikke diskuteres på ffksupporter.net.

2.9 - Personlig ansvarlig

Du er personlig ansvarlig for innholdet i debattinnleggene du publiserer. Selv om ffksupporter.net vil overvåke debattene etter beste evne, vil vi ikke påta oss ansvar i forhold til eventuelle krav som måtte rettes mot forfatteren av et innlegg.

3 - Reklame

3.1 - Generell annonsering på ffksupporter.net

Ønsker du å annonsere på ffksupporter.net skal dette tas direkte med ffksupporter.net via support@ffksupporter.net. Å drive ffksupporter.net medfører kostnader. Å nå ut til vår brukermasse gjennom annonsering vil koste deg penger. All uautorisert annonsering kan medføre rettslig forfølgelse og anmeldelse vil bli vurdert.

3.2 - Annonser og tjenester

ffksupporter.nets debattforum er et forum for meninger, ikke markedsføring. Forumet skal derfor kun benyttes på en ikke-kommersiell måte. Det er ikke tillatt å poste innlegg som inneholder reklame, forsøk på å selge produkter, verving til organisasjoner eller lignende. Alle innlegg som kan tolkes som reklame eller rekruttering til tjenester for egen vinning slettes. Se for øvrig 3.1.

3.3 - Affiliate lenker

Affiliatelenker, eller lenker som på en eller annen måte tjener deg, tolereres ikke og vil bli fjernet. Se for øvrig 3.1.

4 - Signaturer og avatarer

4.1 - Signaturbegrensninger

Maksimal størrelse for signaturer er 5 linjer med normal tekststørrelse. Blanke linjer teller også som en linje. Det er ikke tillatt å linke til sider med potensielt støtende eller ulovlig innhold, som f.eks. porno og piratvirksomhet. Rendyrket reklame av typen "Lurifaks webhotell - nå kun 80,- per mnd! Registrer deg nå!" er ikke tillatt. Rekrutteringslenker er heller ikke tillatt, f.eks. til onlinespill.

Flere eksempler:

Personlige nettsider: "Se min nye og bedre hjemmeside: http://nettside.net. Dette er et fotballforum med kampreferater, avstemninger osv." Det holder lenge med "Besøk min nettside : http://nettside.net".

4.2 - Avatarbegrensninger

Avatarer kan maks være 110x165px. Kun jpeg-formatet er tillatt, d.v.s. animasjoner aksepteres ikke.

5 - Moderatorene

5.1 - Adlyd moderatorene

Enhver anmerkning eller advarsel du får fra moderatorene skal adlydes umiddelbart. Har du spørsmål eller kommentarer til moderatorenes jobb skal disse rettes per PM eller via mail. Er du misfornøyd med noe kan du fremme dine synspunkter i kategorien " Spørsmål, Tips, Ris & Ros om dette nettstedet".

5.2 - Advarsel på generelt grunnlag

Moderatorene kan til enhver tid utstede en advarsel på generelt grunnlag, og for grunner som faller utenfor disse retningslinjene. Disse advarslene behandles på lik linje med andre brudd på lovverket.

6 - Utestengelse

6.1 - Vurdering av medlemsskap

Etter rundt 3 brudd på retningslinjene, blir ditt medlemsskap vurdert. Du blir enten utestengt eller "satt på prøve". Grovheten på bruddene, evt. gjentakelser, mangel på respekt for reglene og moderatorene, og ellers dårlig oppførsel på forumet, vil tas med i vurderingen. En utestengelse kan vare fra 1, 3, 7, 14 dager og til permanent utestengelse. Har du vært utestengt tidligere, vil neste utestengelse bli lengre.

6.2 - Umiddelbar utestengelse

Enkelte brudd på regelverket kan føre til umiddelbar utestengelse. Dette gjelder spesielt 2.6 og 6.1.

6.3 - Permanent utestengelse

Siste skritt i håndhevingen av lovverket er permanent utestengelse. Dette er straffen for gjentatte brudd og mangelen på respekt for lovverket.

7 - Forumet er ikke en rettighet!

Husk at forumet (og Internett generelt) ikke er en rettighet, men et tilbud. Du kan bli fratatt tilbudet, og dette er du nødt til å respektere. ffksupporter.net er et privateid nettsted. ffksupporter.net er ingen menneskerett, men snarere et privilegium. Tenk derfor alltid godt over hva du skriver, slik at du er sikker på at det ikke bryter med retningslinjene og generell folkeskikk.

Vær rask med å tipse support@ffksupporter.net dersom du ser et innlegg du mener ikke burde vært publisert i vårt debattforum. Henvendelser angående retningslinjene, utestengelser eller lignende kan rettes til: support@ffksupporter.net

Av: ffksupporter.net.

Publisert 10. feb 2008 kl 18:11.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340