Husk meg
Brukernavn
Passord

Gjestende supportere » Veibeskrivelse

Veibeskrivelse

Fredrikstad ligger sør i Østfold, 90 kilometer sør for Oslo og 30 kilometer nordvest for svenskegrensa. Å finne fram er enkelt, uansett hvordan du velger å reise.

Bil

Kommer du fra Oslo, følger du E6 sørover forbi Moss og Rygge. Når du kommer til Råde tar du av til høyre og følger riksvei 110. Fra Råde er det skiltet hele veien inn til Fredrikstad. Turen fra Oslo til Fredrikstad tar en drøy time i normalt tempo.

Kommer du fra Sør- eller Vestlandet og kjører E18, er det raskere å benytte Bastøfergen mellom Horten og Moss. Fra Moss er det bare å følge E6 sørover til Råde og følge ruten over.

Merk at det kan være kø inn til byen på kampdager.

Rundt Fredrikstad Stadion er det begrensede parkeringsmuligheter. Det beste er derfor å parkere bilen i sentrum og ta beina fatt. Byen er ikke så stor, og det er greit å finne fram. Skulle du allikevel rote deg bort, bare spør. Det verste som kan skje er at du blir møtt med et vennlig ”Hællæ!”.

Buss

Fredrikstad kan nås med en rekke ekspressbusser. Timeekspressen har hyppige avganger fra Oslo bussterminal. Turen tar 1 time og 20 minutter. Det går også direktebusser mellom Oslo Lufthavn Gardermoen og Fredrikstad Busstorv. Se www.timekspressen.no for mer informasjon.

Tog

Tog er kanskje den enkleste måten å komme seg til vår vakre by, men enten du vil det eller ikke må du via Oslo. Fra Oslo S går det tog stort sett hver time, og hver halvtime i rushtiden. Reisen tar 1 time og 7 minutter. Fra Fredrikstad Jernbanestasjon er det en trivelig liten gåtur på 5-10 minutter til sentrum. Siste tog
tilbake til Oslo går kl. 21.37. Se www.nsb.no for mer informasjon.

Båt

Jada, til sommerbyen Fredrikstad kan du kjøre båt. Mange gjestende supportere benytter bortekampen i Fredrikstad til å ta seg en tur nedover Oslofjorden. Brygga i Fredrikstad er flere kilometer lang, og det er god plass for å legge til med selv store båter.

I sommerhalvåret går det daglig rutebåt mellom Fredrikstad og Strømstad i Sverige. Har du en dag til overs kan dette være en god måte å utforske Østfoldskjærgården og kjøpe billig snus. Mer info her: www.mssagasund.no.

Fra sentrum er det en rask fergetur til Fredrikstads severdighet par excellence: Gamlebyen. Turen tar bare noen minutter og koster 10,-. Fergen går hele dagen, fra tidlig morgen til sent på kveld.

Fredrikstad har også en byferge som kjører mellom Gamlebyen, Kråkerøy, Sentrum og Gressvik.

Fly

Fredrikstad har egen flyplass. Eller, ikke helt, men Rygge Flyplass, 25 minutter fra Fredrikstad, har nå åpnet for kommersiell flytrafikk. Per i dag tilbyr Rygge direkteflyvniger til og fra Bergen og Trondheim. Mer info på www.ryg.no og www.norwegian.no.

Av: Martin Henriksen.

Publisert 16. mai 2008 kl 19:05, endret 17. mai 2011 kl 19:05

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340